+31 (0) 20 – 894 3863 sales@webdevelopmentgroep.nl
Selecteer een pagina

Web development

WebdevelopmentWeb development is een breed begrip voor de bij het ontwikkelen van een website voor de Internet werk (World Wide Web) of een intranet (een eigen netwerk). Webdevelopment kan variëren van het ontwikkelen van de meest eenvoudige statische enkele pagina van platte tekst tot de meest complexe web-based internet applicaties, elektronische bedrijven en sociale netwerkdiensten. Een uitgebreidere lijst van taken waaraan Webdevelopment verwijst algemeen, kunnen onder meer web engineering, web design, web content ontwikkeling, client liaison, client-side / server-side scripting, webserver en netwerkbeveiliging configuratie en e-commerce ontwikkeling. Onder webprofessionals, “web ontwikkeling” meestal verwijst naar de belangrijkste niet-design aspecten van het bouwen van websites: het schrijven van opmaak en codering. Meest recentelijk Webdevelopment is gekomen om de creatie van content management systemen of CMS betekenen. Deze CMS kan worden gemaakt vanaf nul, eigendom of open source. In grote lijnen werkt het CMS als middleware tussen de database en de gebruiker via de browser. Een principe voordeel van een CMS is dat het mogelijk niet-technische mensen om veranderingen in hun website te maken zonder technische kennis.

Voor grotere organisaties en bedrijven, kunnen Webdevelopment teams bestaan uit honderden mensen (web ontwikkelaars) en volg de standaard methoden zoals Agile methodieken, terwijl het ontwikkelen van websites. Kleinere organisaties kunnen alleen verlangen een enkele permanente of aanbestedende ontwikkelaar, of secundaire opdracht gerelateerde arbeidsplaatsen, zoals een grafisch ontwerper en / of informatiesystemen technicus. Web ontwikkeling kan een samenwerkingsverband tussen de afdelingen in plaats van het domein van een aangewezen afdeling.

1 Webdevelopment als een industrie
2 Praktische Webdevelopment
2.1 Basic
2.2 Testen
3 Veiligheidsoverwegingen
4 Zie ook
5 Verwijzingen

Web development als een industrie

Dit deel moet extra citaties voor verificatie. Gelieve te helpen verbeteren van dit artikel door de toevoeging van citaten aan betrouwbare bronnen. Unsourced materiaal kan worden aangevochten en verwijderd. (Mei 2015) (Leer hoe en wanneer u deze sjabloon bericht te verwijderen)
Sinds de commercialisering van het web, is Webdevelopment een groeiende industrie. De groei van deze industrie wordt gedreven door bedrijven die hun website gebruiken om producten en diensten te verkopen aan klanten.

Er is open source software voor webontwikkeling zoals BerkeleyDB, GlassFish, LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) stack en Perl / Plack. Dit zijn de kosten van het leren Webdevelopment tot een minimum beperkt. Een andere factor die bijdraagt aan de groei van de industrie is de opkomst van de easy-to-use WYSIWYG web-development software, zoals Adobe Dreamweaver, BlueGriffon en Microsoft Visual Studio geweest. Kennis van de HyperText Markup Language (HTML) of van programmeertalen is nog steeds nodig zijn om deze software te gebruiken, maar de basics kan worden geleerd en snel uitgevoerd met de hulp van de Help-bestanden, technische boeken, internet tutorials, of face-to-face training.

Een steeds groeiende set van tools en technologieën hebben geholpen ontwikkelaars meer dynamische en interactieve websites. Verder, web-ontwikkelaars nu helpen om toepassingen als webservices die traditioneel alleen beschikbaar als aanvragen op een bureau computer waren te leveren. Dit heeft voor veel mogelijkheden om te decentraliseren informatie en media distributie. Voorbeelden hiervan zijn te zien met de opkomst van cloud-diensten, zoals Adobe Creative Cloud, Dropbox en Google Docs. Deze web services kunnen gebruikers communiceren met toepassingen van vele locaties, in plaats van gebonden te zijn aan een specifieke werkstation voor hun applicatie-omgeving.

Webdevelopment gemeente amsterdamVoorbeelden van dramatische transformatie in communicatie en handel onder leiding van Webdevelopment onder meer e-commerce. Online veiling-sites zoals eBay hebben de manier waarop consumenten vinden en de aankoop van goederen en diensten veranderd. Online retailers zoals Amazon.com en Buy.com (onder vele anderen) hebben het winkel- en koopjesjacht ervaring voor veel consumenten veranderd. Een ander goed voorbeeld van transformatieve communicatie onder leiding van web ontwikkeling is de blog. Webapplicaties zoals WordPress en Movable Type zijn gemakkelijk te implementeren blog-omgevingen voor afzonderlijke websites gemaakt. De populariteit van de open-source content management systemen zoals Joomla !, Drupal, XOOPS, en TYPO3 en enterprise content management systemen zoals Alfresco en eXo Platform hebben invloed Webdevelopment bij online interactie en communicatie verlengd.
Webdevelopment is ook beïnvloed persoonlijke netwerken en marketing. Websites zijn niet langer alleen gereedschap voor het werk of voor de handel, maar dienen meer in het algemeen voor de communicatie en sociale netwerken. Websites zoals Facebook en Twitter gebruikers te voorzien van een platform om te communiceren en organisaties met een meer persoonlijke en interactieve manier om het publiek te betrekken.

Praktische web development

Basic web development

In de praktijk zullen veel webontwikkelaars elementaire interdisciplinaire vaardigheden / rollen hebben, zoals:
Grafisch ontwerp / webdesign
Informatie architectuur en copywriting / copyediting met web usability, toegankelijkheid en zoekmachine optimalisatie in het achterhoofd

Mobile responsiviteit web development

De bovenstaande lijst is een eenvoudige website ontwikkeling hiërarchie en kan worden uitgebreid tot alle aspecten client en server side bevatten. Het is nog steeds belangrijk om te onthouden dat Webdevelopment in het algemeen is opgedeeld in client-side codering, die aspecten, zoals de lay-out en het ontwerp, en server-side codering, die de functionaliteit van de website beslaat en back-end systemen.
testen

Software Testing, onderdeel van Web development

Testen is het proces van de evaluatie van een systeem of de component (en) met de bedoeling om uit te vinden of het voldoet aan de gestelde eisen of niet. Testen wordt uitgevoerd een systeem om lacunes, fouten of ontbrekende vereisten in strijd vaststellen van de werkelijke behoeften De mate van testen varieert sterk tussen organisaties, ontwikkelaars, en afzonderlijke sites of toepassingen.
veiligheidsoverwegingen

WebdesignWebdevelopment is rekening gehouden met veel security overwegingen, zoals data-entry foutcontrole via formulieren, het filteren van output, en encryptie. Kwaadaardige praktijken, zoals SQL-injectie kan nog worden uitgevoerd door gebruikers met kwade opzet met slechts primitieve kennis van web ontwikkeling als geheel. Scripts kunnen worden gebruikt om websites te exploiteren door het verlenen van ongeoorloofde toegang tot kwaadwillende gebruikers die proberen om informatie te verzamelen, zoals e-mailadressen, wachtwoorden en beveiligde content, zoals creditcardnummers.
Sommige hiervan is afhankelijk van de serveromgeving waarop de scripttaal, zoals ASP, JSP, Perl, PHP, Python of Ruby draait en dus niet noodzakelijk naar de webontwikkelaar zelf te handhaven. Echter, strenge testen van webapplicaties voor publieke release aangemoedigd om dergelijke exploits te voorkomen. Als er contact formulier is voorzien in een website moet het een captcha veld in het welke computerprogramma’s voorkomt automatisch invullen van formulieren op te nemen en ook mailen spamming.

Het bijhouden van een web-server beveiligd is tegen indringing wordt vaak genoemd Server Port Harden. Vele technologieën komen in het spel om informatie op het internet veilig te houden wanneer het van de ene locatie wordt doorgegeven aan een ander. Bijvoorbeeld TLS-certificaten (of “SSL-certificaten”) worden uitgegeven door certificeringsinstanties om te voorkomen dat internet fraude. Veel ontwikkelaars maken gebruik van vaak verschillende vormen van encryptie bij het verzenden en opslaan van gevoelige informatie. Een basiskennis van de informatietechnologie bezorgdheid over de veiligheid is vaak onderdeel van de kennis van een web ontwikkelaar.
Omdat er gaten in de beveiliging, zelfs na het testen en de lancering zijn te vinden in web applicaties, security patch updates zijn vaak voor de meest gebruikte toepassingen. Vaak is het de taak van web-ontwikkelaars om applicaties up-to-date te houden als security patches worden uitgebracht en de nieuwe bezorgdheid over de veiligheid worden ontdekt.

[ap_divider color=”#BBBBBB” style=”solid” thickness=”1px” width=”100%” mar_top=”20px” mar_bot=”20px”]

Heeft u interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek of wilt u gewoon eerst eens overleggen per telefoon?

[ap_call_to_action button_text=”Start een project” button_url=”http://www.webdevelopmentgroep.nl/start-een-project/” button_align=”center”]

Ook een effectieve website laten maken?

Wilt u meer weten over het ontwikkelen van een website? Maak hier meteen een afspraak of vraag een offerte aan. Bellen kan ook op: +31 (0) 20 – 894 3863[/ap_call_to_action]