+31 (0) 20 – 894 3863 sales@webdevelopmentgroep.nl
Selecteer een pagina

FLASH WEBSITE

Is flash achterhaald?

Volgens menig expert is flash niet meer nodig om een website op te zetten. Alles wat er vroeger in flash mogelijk was kan nu prima door html, css en javascript vervangen worden.
Sterker nog, we gaan bij de webdevelopmentgroep graag de uitdaging met u aan om een flash website om te zetten naar html, css en javascript, zonder dat u merkt dat het geen flash meer is.
Dat wil niet zeggen dat in het uitzonderlijke geval het prima mogelijk is een element van flash te gebruiken. Bijvoorbeeld bij complexe 3D animatie in flash waarbij het noodzakelijk is dat de oudere browsers nog ondersteund worden.
Maar voor 9 van de 10 gevallen proberen we flash dus zo veel mogelijk te vermijden, want de voordelen van een website zonder flash zijn:

Betere zoekmachine optimalisatie

Google en alle grote zoekmachines hebben de voorkeur gegeven (en hogere rankings) aan  HTML / CSS websites in plaats van flash websites. Waarom? Simpelweg omdat de bots die voortdurend het web scannen, veel meer informatie halen van HTML-sites dan flash sites. Daarnaast, HTML / CSS is veel meer toegankelijk voor mensen met een handicap en dit is een relevante factor in het zoekmachines ranking algoritme.

Beschikbare tijd en batterij en bandbreedte

Flash websites hebben (meestal)  meer laad-tijd en bronnen (cpu power en geheugen) nodig dan HTML / CSS websites. Flash heeft bij complexe projecten grotere bestanden en vereist altijd extra software (bijv. Adobe Flash Player) geïnstalleerd op een computer om het afspelen van flash swf-bestanden. Deze software component brengt ons op een ander punt:

Apple iPhones en iPads doen niet aan Flash

Denk eens aan hoeveel mensen gebruik maken van iPhones en iPads. Als u een flash website of een Flash-componenten heeft geïntegreerd in uw site, kunt u veel klanten niet bedienen omdat ze niet in staat zijn om uw inhoud goed te bekijken. Bovendien wordt de nieuwste versie van Firefox niet voorzien van een vooraf geïnstalleerde flash player. Uw gebruikers zullen handmatig de flash speler moeten installeren om de flash-gebaseerde content te kunnen zien.

Website Onderhoud en update

Flash-websites zijn veel moeilijker te onderhouden en bij te werken dan html websites. Webdesigners moeten Adobe Flash software (± € 699) te kopen om te kunnen flash-websites bij te werken. Daarnaast zijn er minder content management systemen (CMS) gebouwd voor de flash-sites dan voor HTML / CSS sites. Denk aan de kracht van KMT, WordPress, Drupal, Joomla of een ander CMS systeem …
Al deze zijn gebouwd voor HTML / CSS websites en geven enorme flexibiliteit en gemak op het gebied van website updates en beheer.

HTML5

Het is vele malen gezegd door Apple, Google en vele andere webdevelopment goeroes en digitale marketing experts dat de toekomst van het web is gebaseerd op HTML(5) en niet op flash. Dit betekent dat meer en meer gadgets, mobiele apparaten en spelletjes waarschijnlijk afstappen van het gebruik van flash.

Heeft u interesse in een website met flash kwaliteiten, maar niet met de nadelen van flash? Neem een contact met ons op en vul ons formulier in voor meer informatie.